Vechtse Kano

8 Vechtse Kano’s

Kanodeeg
  • 160 gram witte basterdsuiker  
  • 250 gram boter
  • 320 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 280 gram witte chocolade (35 gram per kano)

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Meng basterdsuiker met boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg.
Laat ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg ongeveer 6 millimeter dik uit en steek er 8 kano’s uit.
Vul de kano’s met 35 gram witte chocolade (bijvoorbeeld witte chocolade callets van Callebaut) bedek daarna de kano af met hetzelfde deeg.
Bak de kano’s in de oven voor ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar (hangt af van de oven, controleer altijd even tussendoor).

Frambozen botercrème
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 115 gram suikerbakkerspoeder
  • ½ bakje verse frambozen
  • 1 theelepel vanille extract

Mix de roomboter met het suikerbakkerspoeder tot een romig geheel.
Mix de frambozen in een blender fijn en voeg ze toe aan het boter mengsel. Mix 3 minuten op de hoogste snelheid.
Voeg daarna de vanille extract toe en mix nog 3 minuten op de hoogste snelheid.
Zorg ervoor dat de kano’s volledig zijn afgekoeld voordat je de botercrème erop spuit.
Decoreer met eventueel frambozen of witte chocolade krullen.

Bron: gemeente Stichtse Vecht/Dana Dolman

Emina’s stoofperen botercreme op basis van banketbakkersroom

  • 250 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 75 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 gr zachte boter
  • 60 gr poedersuiker
  • 300 gram stoofperen

Schenk 200 ml melk in een pan. Voeg de kaneel en de helft van de suiker toe en verwarm het geheel.

Meng met een garde de dooiers met de rest van de suiker en de bloem. Voeg de rest van de melk toe en roer goed door.

Schenk de warme melk uit de pan bij de dooiers en roer goed door. Schenk daarna het geheel terug in de pan en breng al roerende aan de kook op laag vuur. 

Schenk deze banketbakkersroom over op een schaal en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.

Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Hak de stoofperen fijn. Voeg lepel voor lepel de afgekoelde banketbakkersroom toe aan de boter en blijf kloppen. Voeg tenslotte de stoofperen toe.