Kersenrabarberaardbeien-taart
Benodigdheden:
- handmixer
- taartvorm 24 cm
- poedersuiker
- oven
Vulling:
- 150 gram rabarber
- 200 gram aardbeien
- 150 gram kersen
- 1 citroen
- 2 el suiker
Kruimellaag
- 100 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 150 gram bloem
Cakelaag
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 200 gram ricotta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Vet de taartvorm in.
Schil de rabarber en snijd in stukjes.
Ontkroon de aardbeien en snijd in stukjes.
Ontpit de kersen en halveer ze.
Doe rabarber, aardbeien en kersen in een pan.
Schil de citroen en bewaar de schil voor het cakebeslag.
Pers de citroen uit boven de pan.
Voeg de suiker toe en laat circa 10 minuten op laag vuur koken.
Snijd de boter in blokjes.
Meng voor de kruimellaag de boter met de suiker en bloem kort tussen de handen tot er kruimels ontstaan.
Klop de boter met de suiker met de handmixer romig.
Voeg een voor een de eieren toe.
Zeef de bloem boven de kom en klop het er met de bakpoeder kort door. Voeg de citroenschil en snufje zout toe.
Voeg de ricotta toe en roer door.
Schenk het beslag in de taartvorm.
Verdeel hierover de vulling.
Verdeel hierover de kruimellaag.
Bak de taart in circa 50-60 minuten goudbruin en gaar.
Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.