Boerenomelet
(2 personen avondmaaltijd of 4 personen lunch)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 rode ui
- 1 prei
- 1 rode peper
- scheutje olie
- 5 eieren
- 100 ml melk
- 0,5 bosje peterseli
- paar takjes bieslook
- 150 gram doperwten
- peper, zout
- 100 gram geraspte
- jonge kaas
- boerenbrood
Handelingen:
Pel en snipper de uien. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd in halve ringen. Halveer de peper en snijd in halve ringen.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de groente circa 10 minuten.
Kluts de eieren met de melk in een kom. Hak de kruiden en voeg toe. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken groente en 3/4 van de kaas toe en roer goed door.
Verwarm nog een scheutje olie in de koekenpan en schenk het mengsel in de pan. Bak met een deksel op de pan circa 7 minuten op laag vuur. Leg een bord op de koekenpan en keer de omelet om. Bestrooi de rest van de kaas over de bodem van de pan en laat de omelet hierop glijden. Bak nog circa 5 minuten
Snijd het brood in plakken. Verdeel de boerenomelet en serveer met het brood.
Bekijk aflevering 17 om te zien hoe Emina dit recept bereidt.