Het april-recept

Sniebietsigaren met geitenkaas en peer
(voor ca. 12 sigaren)

Ingredi├źnten:

  • 200 gram bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 100 ml water (plus eventueel extra indien nodig)
  • snufje zout
  • zonnebloemolie
  • flinke hand verse snijbieten
  • 200 gram zachte verse geitenkaas (of ricotta)
  • 1 peer
  • 65 gr. pijnboompitten
  • peper, zout

Handelingen:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng voorzichtig met je hand de bloem, water en zout en kneed kort door. Voeg een klein scheutje olie toe en kneed nog circa 10 minuten tot je een soepel deegje hebt.
Verdeel het deeg in twee bolletjes en laat onder plasticfolie circa 15 minuten rusten.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan circa 3 minuten.
Laat afkoelen op een bordje.
Snijd de peer in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de peer circa 5 minuten.
Was de snijbiet goed en snijd de stelen in kleine blokjes.
Voeg de stelen toe aan de peer en bak circa 2 minuten.
Snijd de snijbietbladeren in reepjes en voeg toe.
Bak circa 3 minuten.
Prak de geitenkaas in een kom en voeg de gebakken peer en snijbieten en geroosterde pijnboompitten toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg flinterdun uit met een rolstok of deegroller.
Het moet zo dun zijn dat je er een krant doorheen kan lezen.
Verdeel het deeg in repen.
Lepel aan de zijkant van een reepje deeg een beetje van de vulling.
Vouw de randen dicht en rol vervolgens het deeg zo op, dat er een sigaartje ontstaat.
Bestrijk aan beide kanten met wat olie en leg op een bakplaat.
Herhaal tot al het deeg en de vulling op zijn.
Bak de sigaren in circa 40 minuten goudbruin en gaar.