Patina van peertjes

4 personen

  • 4 of 5 peren
  • 200 ml witte desertwijn
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel Garum (vissaus)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel
  • 3 eieren

Peren schillen en klokhuis eruit snijden, in blokjes snijden en samen met de wijn en honing koken tot de stukjes peer gaar zijn.
Iets laten afkoelen en dan met een staafmixer pureren.
Vervolgens de garum, olijfolie en komijnpoeder erdoor roeren.
Eieren los roeren in apart kommetje en deze al roerend door het peren mengsel mengen tot het een glad mengsel is.
Giet de pudding in kleine schaaltjes en plaats hier een half af gegaard stoofpeertje op.
Plaats in een voorverwarmde overn van 180 graden voor 30 minuten.
Voor serveren bestrooien met een klein beetje zwarte peper.