2 personen
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 250 gram ricotta
- 0,5 rode peper
- 4 speculaasjes
- Flinke scheut Eau de vie (gedistilleerde drank)
Bereidingswijze
Haal de kroontjes van de aardbeien. Prak de helft van de aardbeien met een vork tot moes en snijd de andere helft in blokjes.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in hele kleine blokjes. Hak vervolgens de peper met een mes.
Roer de geprakte aardbeien en gehakte peper door de ricotta. Hou een paar aardbeienblokjes over voor garnering en voeg de rest toe aan het mengsel en roer nogmaals voorzichtig door.
Dip de speculaasjes kort in de drank en verkruimel ze boven twee glaasjes. Verdeel hierover het aardbeien-ricottamengsel.
Garneer met de overgehouden aardbeienblokjes.
Bekijk aflevering 11 hoe Emina dit recept bereidt.