News

Local Food Experience: Horeca Editie

Ben jij een voedselproducent in de provincie Utrecht en wil jij graag de Utrechtse horeca voorzien van jouw prachtige lokale producten maar weet je niet hoe je in contact kan komen met de horeca? Dan is de Local Food Experience: Lees verder…

Het vlees van koe Margaret

Annelies gaat op bezoek bij de slager om uit te vinden wat er met het vlees van koe Margaret is gebeurd. Klik hier voor de video.

Tid til en ny podcast!

Der er en ny podcastepisode fra Køkken af Utrecht! Klik her for at lytte til podcasten.

Adem In, Adem Uit: op tv én in de stal

De Net5-serie Adem In, Adem Uit, tweelingkalfjes, een dochter die vegetariër is, een nieuw lokaal voedsel-initiatief: ja, het is weer tijd voor een nieuwe podcast-aflevering!

Eh… de KoeWARK-bar? Wat is dat?

Het is bedacht door Christianne en Rutger Hennipman van De Bonte Parels en plattelandscoach Franca van Nunen. Bekijk hier de uitleg-video.

Kambucha, koeien en koekjes?

Deze drie onderwerpen komen aan bod in de nieuwste podcast-aflevering van Keuken van Utrecht. Onze gast: Saskia Heikoop van biologische boerderij de Groene Geer. Luister snel!

Nieuwe podcast: wijn, worst en winnen.

De wijnen van wijnbouwer Sigrid van Ede vallen bijna elk jaar in de prijzen. En wat beter om daar een Utrechtse bosvarkenworstje bij te eten? Klik hier voor de podcast!

Echt wel: nieuwe podcast staat nu online!

Maike van der Maat is coördinator van LEADER is onze gast in de nieuwe podcast (en ze heeft overheerlijke Utrechtse producten meegenomen!). Klik hier voor de podcast.

Nieuwe podcast staat nu online!

Christianne en Sarah vertellen over hun nieuwe project bij boerderij De Bonte Parels en ze hebben heel veel locale producten meegenomen! Klik hier voor de podcast.

Aflevering 58 is nu te zien!

Hazelaarhakhout in Langbroek, het voetveerpontje tussen Ameide en Jaarsveld, voedselbos in Doorn en koken in een theehuis in Cabauw. Allemaal te zien in een nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht!

Aflevering 57 is nu te zien!

Vers fruit, zelfgemaakt ijs en rust op een eiland. Nu te zien bij een nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht!

Aflevering 56 nu te zien!

Black Angus-koeien, kamperen en weeshuiskinderen uit 1651. Nu te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht!

Keuken van Utrecht: Live!

Onze eerste en echte live-uitzending: vanuit Kookstudio De Riet in Leusden bereidde Emina een Mexicaanse snack en Sandra van Kampen bracht ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij de Utrechtse voedselondernemers. Klik hier om de uitzending te zien!

Aflevering 54 nu te zien!

Slootje springen, meel malen in Maallust, broodvergister en de Ambachtsschoool. Nu te zien in aflevering 54!

Aflevering 51 is nu te zien!

Ooievaars in Zegveld, bermbeheer in Wijk bij Duurstede en geiten in Schalkwijk. Nu te zien in de nieuwe aflevering!

Aflevering 47 is nu te zien!

De 380.000 touwtjes van paprikateler Sjon, oog in oog met Piemontese koeien op het Leersumse Veld en de lekkerste pannenkoek ooit in Cothen. Klik hier voor de nieuwe aflevering!

Aflevering 45 is nu te zien!

Grote kookplaten, varkens die aan natuurbeheer doen, Romeinen in Bunnik een romeins nagerecht. Nu te zien in aflevering 45!

Aflevering 44 is nu te zien!

Geitenvlees, koeiemest en een melktap. Allemaal te zien bij in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 43 is nu te zien!

Uitbenen, metworsten, de boom in en gestoofde peertjes. Allemaal te zin in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht! Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 42 is nu te zien!

Kaasproeven, zuigende kalveren en de hoogstambrigade. Allemaal te zien in aflevering 42 van Keuken van Utrecht.

Aflevering 41 is nu te zien!

De appel der liefde, moestuin van verbinding en een eetbare 4 maanden oude peer…allemaal te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht.

Aflevering 39 is nu te zien!

Hoog bezoek: Emina maakt een lunch voor gedeputeerde Hanke Bruins Slot op boerderij de Bonte Parels! Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 38 is nu te zien!

De reputatie van Emina staat op het spel: kan ze de smaken raden? Vakkenvullen én efficiënt boodschappen? Hete Bliksem à la Emina? Allemaal te zien in de nieuwe aflevering! Klik hier om deze te zien.

Aflevering 37 is nu te zien!

Koninklijk is het thema: bos, kwekerij, stallen, keuken. Ze zijn allemaal koninklijk want Emina brengt een bezoek aan Paleis Soestdijk. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 36 is nu te zien!

Senioren die voor het platteland kiezen, bijenoase in Zeist en een overheerlijke boerenkool. Allemaal te zien in een nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht! Klik hier om die te zien.

Aflevering 35 is nu te zien!

Vechtse Kano, kruidenkaas en touwtje springen: de ingrediënten voor een leuke aflevering! Klik hier om deze te zien.

Aflevering 34 is nu te zien.

Rauwe of volle melk? Aardperen? Wortelontbijt? Ja, allemaal te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht! Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering 33 is nu te zien!

Bieren met oude en vergeten  ingrediënten, vlindertuin in Maarssen en een onlinemoestuin. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 32 is nu te zien!

De Nieuwe Graanschuur, streekproducten ophalen, Koeiemart en een overheerlijke pantosti. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 31 is nu te zien!

Cress, oesterzwammen, productiekeuken, fort: ja, allemaal te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht. Klik hier om de aflevering te zien.

Schorseneren en aardperen

Emina was te gast bij UVandaag en had het over vergeten groente en verraste Marijke Helwegen met de smaak. Klik hier om de uitzending te bekijken.

Aflevering 30 is nu te zien!

Varkens, speedaters en bier: nu te zien in aflevering 30 van Keuken van Utrecht. Klik hier voor de aflevering.

Aflevering 29 is nu te zien!

Zeister wijn, koeien melken met KvU-verslaggevers Matías en Siemen en kaasmaken in Stoutenburg. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 28 is nu te zien!

Emina gaaat naar het Stadsmuseum in Woerden, ontdekt bomen in een koeienstaal en bezoekt de Streekmarkt in Amersfoort. Klik hier om de aflevering te zien.

Bloopers!

Bloopers…wie houdt daar niet van….Emina ging samen met kok Chanel koken bij Theehuis Thuis in Cabauw. Alles verliep geweldig…behalve bij de zgn. afkondiging van het programma. Daar hadden Chanel en Emina wat moeite mee…Klik hier om de bloopers te zien.

Aflevering 27 is nu te zien!

Emina gaat koken en KvU-verslaggevers Matías en Siemen gaan naar de appelplukdag in Bunnik. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 26 is nu te zien!

In deze aflevering: de Grietmarkt, een tijdelijke moestuin in Veenendaal, op bezoek bij de Moestuinjuf en hele grote varkens. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 25 is nu te zien!

In deze aflevering adopteert Emina 2 kalfjes, ontmoet ze 80 toeristen,bezoekt ze een proeftuin en drinkt ze Nederlandse thee. Klik hier om de aflevering te zien.

Masker van voedsel?

Je verveelt je nooit met Emina. Tijdens een uitzending van UVandaag nam ze 2 stagiaires van RTV Utrecht onder handen met een voedselgezichtsmasker? Eh..wat?!? Klik hier om de uitzending te zien.

Aflevering 24 is nu te zien!

In deze aflevering: Emina brengt een bezoek aan het Oogstfeest Kommerijnstreek en gaat naar Both Boerenzorg in Cabauw om tekst en uitleg te krijgen over de net aangelegen permacultuurtuin.  Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering 23 is nu te zien!

In deze zomeraflevering: 25.000 kippen in Renswoude, de bijen van Bunnik, eierautomaten in Woudenberg en de Parel van Oudewater. Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering 22 is nu te zien!

In deze zomeraflevering: asperges steken, groep 6-ers gaan planten, dierenarts Hilde en boer Kees & Geertje 18. Klik hier om de aflevering te bekijken.

Contactformulier werkt weer goed

Onze website had de laatste tijd enkele problemen met het versturen van berichten d.m.v. contactpagina. Die zijn nu opgelost. Als je ons recentelijk een bericht hebt gestuurd vanaf de contactpagina maar geen reactie ontvangen, dan verzoeken we je vriendelijk om Lees verder…

Aflevering 21 is nu te zien!

In deze zomeraflevering: Emina maakt een krekelsnack, de jonge Keuken van Utrecht-verslaggevers Siemen en Matías gaan met polderwachter Marcel Blekendaal op pad langs de weilanden in Kockengen enin Kamerik werken boeren om bodemdaling tegen te gaan. Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering 20 is nu te zien!

Wildplukken in Wijk bij Duurstede, ontmoet een kiwi met een paspoort in Bunnik, eem melkrobot in Renswoude en het Klompenpad Kids. Allemaal nu te zien via deze link!

Aflevering 19 is nu te zien!

De komende 6 weken toont Emina de hoogtepunten van Keuken van Utrecht van de afgelopen 4 maanden. In de aflevering van vandaag: het Kersenmuseum, een prachtige moestuin (met hete pepers!) van woongroep Ondertussen, de Eetbare Stad en de Streekmarkt. Klik hier om de Lees verder…

Aflevering 18 is nu te zien!

De komende 6 weken toont Emina de hoogtepunten van Keuken van Utrecht van de afgelopen 4 maanden. In de aflevering van vandaag: de Groene Schuur, de broodvergister en het Gilbertbier. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 16 is nu te zien!

Wilde bijen, parels, advocaat en eieren: allemaal te zien in aflevering 16 van Keuken van Utrecht! Klik hier voor de uitzending.

Aan Tafel!

Emina was te gast bij het RTV Utrecht radio-programma Aan Tafel en had een leuk gesprek met Conny Kraaijeveld over Keuken van Utrecht. Klik hier om het gesprek te beluisteren.

Aflevering 15 is nu te zien!

IJs van Merel! Honing met Albert! Advocaat van Tineke! Kip Quiet van Erik! Allemaal te zien in aflevering 15. Klik hier om te aflevering te zien.

Aflevering 14 is nu te zien!

In deze aflevering: peulvruchten bij een zelfoogsttuin in Groenekan, weidevogels in Kockengen, Klimaat slimme boeren in Kamerik en Open Tuinen Weekend in de Lopikerwaard. Klik hier voor de aflevering.

Midden in de nacht op staan…

…maar onze jonge Keuken van Utrecht-verslagggevers Matías en Siemen stonden met alle liefde om 07.30 op om met polderwachter Marcel op zoek te gaan naar weidevogels.

Aflevering 12 is nu te zien!

Deze week: Haantjesdag, boter maken, Klompenpad Kids, Mijn Boederijtje en kruidenthee. Klik hier om te aflevering te zien.

Taart?

Emina aan de slag in de Historische Moestuin Bartimeus voor haar aardbeienrabarberkersentaart (of was het kersenaardbeienrabarbertaart?).  Het resultaat is op 24 juni te zien…

Aflevering 11 is nu te zien!

Deze week: vieze en groene vingers bij De Wijkse Moestuin, Emina ‘helpt’ mee bij de Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut en eet radijsjes en drinkt koffie bij Stadsakkers Veenendaal en maakt een overheerlijk toetje: aardbeien-ricottamisu! Klik hier om aflevering 11 te bekijken.