Bloemetjes en bijtjes…hoe zat dat ook al weer?

Fruitteler Johan van De Fruit Connaisseur weet precies hoe het zit. Klik hier voor de video-uitleg!
Landleven & streekproducten
Fruitteler Johan van De Fruit Connaisseur weet precies hoe het zit. Klik hier voor de video-uitleg!
Annelies gaat op bezoek bij de slager om uit te vinden wat er met het vlees van koe Margaret is gebeurd. Klik hier voor de video.
Nog geen inspiratie voor je Kerstmaaltijd? Beluister dan de allerlaatste Keuken van Utrecht-podcast!
Dit is de laatste podcast en dat vieren we met kwark en blauwe muisjes! Waarom? Klik hier en je komt er achter!
Der er en ny podcastepisode fra Køkken af Utrecht! Klik her for at lytte til podcasten.
De Net5-serie Adem In, Adem Uit, tweelingkalfjes, een dochter die vegetariër is, een nieuw lokaal voedsel-initiatief: ja, het is weer tijd voor een nieuwe podcast-aflevering!
Ja, er is weer een nieuwe podcast online. Klik hier om deze te beluisteren én te zien!
Het is bedacht door Christianne en Rutger Hennipman van De Bonte Parels en plattelandscoach Franca van Nunen. Bekijk hier de uitleg-video.
Bierbrouwer Jos en kaasmaker Rutger leggen je haarfijn uit dat 1 +1 = 3 is! Klik hier voor de nieuwste podcast-aflevering.
Deze drie onderwerpen komen aan bod in de nieuwste podcast-aflevering van Keuken van Utrecht. Onze gast: Saskia Heikoop van biologische boerderij de Groene Geer. Luister snel!
De wijnen van wijnbouwer Sigrid van Ede vallen bijna elk jaar in de prijzen. En wat beter om daar een Utrechtse bosvarkenworstje bij te eten? Klik hier voor de podcast!
Luister naar de nieuwste aflevering van de Keuken van Utrecht-podcast en je komt erachter dat je voor clotted cream niet meer de Noordzee hoeft over te steken: je kunt ook gewoon naar Bunschoten gaan!
Luister naar de nieuwe aflevering van de Keuken van Utrecht-podcast en je bent helemaal op de hoogte wat er allemaal gaande is op Landgoed Zuylestein!
Stel je voor: 60 kippen gezellig kakelend in de gezamelijke moestuin. Met als bonus: verse eieren. Jorg Arends van Kipgoed vertelt alles over deze mogelijkheden in de nieuwe podcast.
Gast in deze podcast is tuinder Bea van Sprakelaar. Zij is tuinder en eigenaar van de Wijkse Moestuin in Wijk bij Duurstede en bij haar worden je niet-groene vingers vies én groen. Klik hier om de podcast te beluisteren!
Luister naar de allernieuwste podcast en je komt erachter! Klik hier!
Co-host Sarah laat je de locatie zien waar we onze nieuwste Keuken van Utrecht-podcast hebben opgenomen: theetuin De Winkel in Cothen!
“De Langbroekerdijk is mooier dan het Eiland van Schalkwijk”. Deze uitspraak komt van landschapscoördinator Walter Jaaltink. Luister (én kijk) snel naar de nieuwste podcast!
Maike van der Maat is coördinator van LEADER is onze gast in de nieuwe podcast (en ze heeft overheerlijke Utrechtse producten meegenomen!). Klik hier voor de podcast.
Christianne en Sarah vertellen over hun nieuwe project bij boerderij De Bonte Parels en ze hebben heel veel locale producten meegenomen! Klik hier voor de podcast.
Bakker Nils is verliefd en verslaafd! Klik hier om uit te vinden op wat!
Jazeker: een nieuwe aflevering staat nu online! Klik hier om te luisteren en te kijken!
Jazeker: een nieuwe aflevering staat nu online! Klik hier!
Ja, echt waar: er is een podcast van Keuken van Utrecht! Klik hier om die te beluisteren en te zien.
En wat is er te zien in die aflevering? Klik hier om dat uit te vinden!
Hazelaarhakhout in Langbroek, het voetveerpontje tussen Ameide en Jaarsveld, voedselbos in Doorn en koken in een theehuis in Cabauw. Allemaal te zien in een nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht!
Vers fruit, zelfgemaakt ijs en rust op een eiland. Nu te zien bij een nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht!
Black Angus-koeien, kamperen en weeshuiskinderen uit 1651. Nu te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht!
Op vrijdag 3 juli was de 2e aflevering van Keuken van Utrecht LIVE. Klik hier om die uitzending te zien.
Onze eerste en echte live-uitzending: vanuit Kookstudio De Riet in Leusden bereidde Emina een Mexicaanse snack en Sandra van Kampen bracht ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij de Utrechtse voedselondernemers. Klik hier om de uitzending te zien!
Pas geboren lammetjes, koeiendans en snijbietsigaren met geitenkaas en peer: nu te zien in aflevering 55!
Slootje springen, meel malen in Maallust, broodvergister en de Ambachtsschoool. Nu te zien in aflevering 54!
Patrijzen tellen, de Happy Healthy Cow, geitenmelken en Geertje18. Nu te zien in aflevering 53!
Vleeskuikens, paddentrek en peulvruchten mét sociale inslag! Nu te zien: klik hier!
Ooievaars in Zegveld, bermbeheer in Wijk bij Duurstede en geiten in Schalkwijk. Nu te zien in de nieuwe aflevering!
Local2Local, op pad met de dierenarts en de stal uitmesten. Nu te zien in een nieuwe aflevering!
Bewuste boeren, weidevogels en Samen Eten. Klik hier om de nieuwe aflevering te zien!
50 dingen, geiten melken en grootse plannen; allemaal te zien in een nieuwe aflevering. Klik hier!
De 380.000 touwtjes van paprikateler Sjon, oog in oog met Piemontese koeien op het Leersumse Veld en de lekkerste pannenkoek ooit in Cothen. Klik hier voor de nieuwe aflevering!
Brood bakken, panna cotta-saus en koffiedrinken! Nu te zien in een nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht!
Doe zoals de Romeinen deden: vissaus in je nagerecht? Hoe? Klik hier!
Grote kookplaten, varkens die aan natuurbeheer doen, Romeinen in Bunnik een romeins nagerecht. Nu te zien in aflevering 45!
Geitenvlees, koeiemest en een melktap. Allemaal te zien bij in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht. Klik hier om de aflevering te zien.
Emina had er 40 gemaakt en de snoeigroep had ze op in 30 seconden! Zo lekker zijn ze. Klik hier voor het recept.
Uitbenen, metworsten, de boom in en gestoofde peertjes. Allemaal te zin in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht! Klik hier om de aflevering te zien.
Kaasproeven, zuigende kalveren en de hoogstambrigade. Allemaal te zien in aflevering 42 van Keuken van Utrecht.
De appel der liefde, moestuin van verbinding en een eetbare 4 maanden oude peer…allemaal te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht.
Moliebollen, nieuwsgierige varkens en een winterse ovenschotel! Klik hier om de nieuwste aflevering te zien.
Wil je een romige preisoep en een pastinaak-winterpeenspread? Zoek niet verder: het recept van Emina vind je hier!
Hoog bezoek: Emina maakt een lunch voor gedeputeerde Hanke Bruins Slot op boerderij de Bonte Parels! Klik hier om de aflevering te zien.
Klinkt niet alleen goed maar is ook nog heerlijk! Klik hier voor het recept.
De reputatie van Emina staat op het spel: kan ze de smaken raden? Vakkenvullen én efficiënt boodschappen? Hete Bliksem à la Emina? Allemaal te zien in de nieuwe aflevering! Klik hier om deze te zien.
Koninklijk is het thema: bos, kwekerij, stallen, keuken. Ze zijn allemaal koninklijk want Emina brengt een bezoek aan Paleis Soestdijk. Klik hier om de aflevering te zien.
Wil je ook deze overheerlijke boerenkool maken? Klik hier voor het recept.
Senioren die voor het platteland kiezen, bijenoase in Zeist en een overheerlijke boerenkool. Allemaal te zien in een nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht! Klik hier om die te zien.
Emina was te gast bij UVandaag van RTV Utrecht. En wat had ze weer leuke feitjes over eten. Deze keer ging het over kruidnoten, pepernoten en over de Sint zelf. Klik hier om de die uitzending te bekijken.
Vechtse Kano, kruidenkaas en touwtje springen: de ingrediënten voor een leuke aflevering! Klik hier om deze te zien.
Het recept voor het ontbijt van Emina staat nu online. Klik hier voor het recept.
Rauwe of volle melk? Aardperen? Wortelontbijt? Ja, allemaal te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht! Klik hier om de aflevering te bekijken.
Bieren met oude en vergeten ingrediënten, vlindertuin in Maarssen en een onlinemoestuin. Klik hier om de aflevering te zien.
Zo lekker: de pantosti! Wil je die ook maken? Klik hier voor het recept.
De Nieuwe Graanschuur, streekproducten ophalen, Koeiemart en een overheerlijke pantosti. Klik hier om de aflevering te zien.
Cress, oesterzwammen, productiekeuken, fort: ja, allemaal te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht. Klik hier om de aflevering te zien.
Emina was te gast bij UVandaag en had het over vergeten groente en verraste Marijke Helwegen met de smaak. Klik hier om de uitzending te bekijken.
Varkens, speedaters en bier: nu te zien in aflevering 30 van Keuken van Utrecht. Klik hier voor de aflevering.
Zeister wijn, koeien melken met KvU-verslaggevers Matías en Siemen en kaasmaken in Stoutenburg. Klik hier om de aflevering te zien.
Emina gaaat naar het Stadsmuseum in Woerden, ontdekt bomen in een koeienstaal en bezoekt de Streekmarkt in Amersfoort. Klik hier om de aflevering te zien.
Bloopers…wie houdt daar niet van….Emina ging samen met kok Chanel koken bij Theehuis Thuis in Cabauw. Alles verliep geweldig…behalve bij de zgn. afkondiging van het programma. Daar hadden Chanel en Emina wat moeite mee…Klik hier om de bloopers te zien.
Hier is-ie dan: het recept voor de overheerlijke pompoensoep met courgette spread (dat rijmt!). Kijk hier voor het recept. Eet smakelijk!
Emina gaat koken en KvU-verslaggevers Matías en Siemen gaan naar de appelplukdag in Bunnik. Klik hier om de aflevering te zien.
In deze aflevering: de Grietmarkt, een tijdelijke moestuin in Veenendaal, op bezoek bij de Moestuinjuf en hele grote varkens. Klik hier om de aflevering te zien.
In deze aflevering adopteert Emina 2 kalfjes, ontmoet ze 80 toeristen,bezoekt ze een proeftuin en drinkt ze Nederlandse thee. Klik hier om de aflevering te zien.
Je verveelt je nooit met Emina. Tijdens een uitzending van UVandaag nam ze 2 stagiaires van RTV Utrecht onder handen met een voedselgezichtsmasker? Eh..wat?!? Klik hier om de uitzending te zien.
In deze aflevering: Emina brengt een bezoek aan het Oogstfeest Kommerijnstreek en gaat naar Both Boerenzorg in Cabauw om tekst en uitleg te krijgen over de net aangelegen permacultuurtuin. Klik hier om de aflevering te bekijken.
Ja, ze bestaat echt: Moestuin juf Charlotte geeft moestuinles op een basisschool in Zeist. Binnenkort te zien in Keuken van Utrecht.
In deze zomeraflevering: 25.000 kippen in Renswoude, de bijen van Bunnik, eierautomaten in Woudenberg en de Parel van Oudewater. Klik hier om de aflevering te bekijken.
In deze zomeraflevering: asperges steken, groep 6-ers gaan planten, dierenarts Hilde en boer Kees & Geertje 18. Klik hier om de aflevering te bekijken.
Onze website had de laatste tijd enkele problemen met het versturen van berichten d.m.v. contactpagina. Die zijn nu opgelost. Als je ons recentelijk een bericht hebt gestuurd vanaf de contactpagina maar geen reactie ontvangen, dan verzoeken we je vriendelijk om Lees verder…
In deze zomeraflevering: Emina maakt een krekelsnack, de jonge Keuken van Utrecht-verslaggevers Siemen en Matías gaan met polderwachter Marcel Blekendaal op pad langs de weilanden in Kockengen enin Kamerik werken boeren om bodemdaling tegen te gaan. Klik hier om de aflevering te bekijken.
Wildplukken in Wijk bij Duurstede, ontmoet een kiwi met een paspoort in Bunnik, eem melkrobot in Renswoude en het Klompenpad Kids. Allemaal nu te zien via deze link!
De komende 6 weken toont Emina de hoogtepunten van Keuken van Utrecht van de afgelopen 4 maanden. In de aflevering van vandaag: het Kersenmuseum, een prachtige moestuin (met hete pepers!) van woongroep Ondertussen, de Eetbare Stad en de Streekmarkt. Klik hier om de Lees verder…
De komende 6 weken toont Emina de hoogtepunten van Keuken van Utrecht van de afgelopen 4 maanden. In de aflevering van vandaag: de Groene Schuur, de broodvergister en het Gilbertbier. Klik hier om de aflevering te zien.
Pompoenen, courgettes en boerenomelet. Klik hier om de uitzending te bekijken!
Zin in een lekkere omelet? Kijk hier voor het recept. Overheerlijk!
Wilde bijen, parels, advocaat en eieren: allemaal te zien in aflevering 16 van Keuken van Utrecht! Klik hier voor de uitzending.
Emina was te gast bij het RTV Utrecht radio-programma Aan Tafel en had een leuk gesprek met Conny Kraaijeveld over Keuken van Utrecht. Klik hier om het gesprek te beluisteren.
Maandag pas te zien maar nu al online: het recept om advocaat te maken. Klik hier voor het recept. PAS OP: DIT IS EEN OVERHEERLIJK RECEPT!
IJs van Merel! Honing met Albert! Advocaat van Tineke! Kip Quiet van Erik! Allemaal te zien in aflevering 15. Klik hier om te aflevering te zien.
In deze aflevering: peulvruchten bij een zelfoogsttuin in Groenekan, weidevogels in Kockengen, Klimaat slimme boeren in Kamerik en Open Tuinen Weekend in de Lopikerwaard. Klik hier voor de aflevering.
…maar onze jonge Keuken van Utrecht-verslagggevers Matías en Siemen stonden met alle liefde om 07.30 op om met polderwachter Marcel op zoek te gaan naar weidevogels.
Emina gaat weer koken: aardbeienkersenrabarbertaart! Klik hier voor de uitzending.
Deze week: Haantjesdag, boter maken, Klompenpad Kids, Mijn Boederijtje en kruidenthee. Klik hier om te aflevering te zien.
Emina aan de slag in de Historische Moestuin Bartimeus voor haar aardbeienrabarberkersentaart (of was het kersenaardbeienrabarbertaart?). Het resultaat is op 24 juni te zien…
Deze week: vieze en groene vingers bij De Wijkse Moestuin, Emina ‘helpt’ mee bij de Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut en eet radijsjes en drinkt koffie bij Stadsakkers Veenendaal en maakt een overheerlijk toetje: aardbeien-ricottamisu! Klik hier om aflevering 11 te bekijken.
Emina heeft een overheerlijk toetje gemaakt: aardbeien-ricottamisu! Klaar in 1 1/2 minuut. Het recept staat hier.