Nieuws

Aflevering 25 is nu te zien!

In deze aflevering adopteert Emina 2 kalfjes, ontmoet ze 80 toeristen,bezoekt ze een proeftuin en drinkt ze Nederlandse thee. Klik hier om de aflevering te zien.

Masker van voedsel?

Je verveelt je nooit met Emina. Tijdens een uitzending van UVandaag nam ze 2 stagiaires van RTV Utrecht onder handen met een voedselgezichtsmasker? Eh..wat?!? Klik hier om de uitzending te zien.

Aflevering 24 is nu te zien!

In deze aflevering: Emina brengt een bezoek aan het Oogstfeest Kommerijnstreek en gaat naar Both Boerenzorg in Cabauw om tekst en uitleg te krijgen over de net aangelegen permacultuurtuin.  Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering 23 is nu te zien!

In deze zomeraflevering: 25.000 kippen in Renswoude, de bijen van Bunnik, eierautomaten in Woudenberg en de Parel van Oudewater. Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering 22 is nu te zien!

In deze zomeraflevering: asperges steken, groep 6-ers gaan planten, dierenarts Hilde en boer Kees & Geertje 18. Klik hier om de aflevering te bekijken.

Contactformulier werkt weer goed

Onze website had de laatste tijd enkele problemen met het versturen van berichten d.m.v. contactpagina. Die zijn nu opgelost. Als je ons recentelijk een bericht hebt gestuurd vanaf de contactpagina maar geen reactie ontvangen, dan verzoeken we je vriendelijk om Lees verder…

Aflevering 21 is nu te zien!

In deze zomeraflevering: Emina maakt een krekelsnack, de jonge Keuken van Utrecht-verslaggevers Siemen en Matías gaan met polderwachter Marcel Blekendaal op pad langs de weilanden in Kockengen enin Kamerik werken boeren om bodemdaling tegen te gaan. Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering 20 is nu te zien!

Wildplukken in Wijk bij Duurstede, ontmoet een kiwi met een paspoort in Bunnik, eem melkrobot in Renswoude en het Klompenpad Kids. Allemaal nu te zien via deze link!

Aflevering 19 is nu te zien!

De komende 6 weken toont Emina de hoogtepunten van Keuken van Utrecht van de afgelopen 4 maanden. In de aflevering van vandaag: het Kersenmuseum, een prachtige moestuin (met hete pepers!) van woongroep Ondertussen, de Eetbare Stad en de Streekmarkt. Klik hier om de Lees verder…

Aflevering 18 is nu te zien!

De komende 6 weken toont Emina de hoogtepunten van Keuken van Utrecht van de afgelopen 4 maanden. In de aflevering van vandaag: de Groene Schuur, de broodvergister en het Gilbertbier. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 16 is nu te zien!

Wilde bijen, parels, advocaat en eieren: allemaal te zien in aflevering 16 van Keuken van Utrecht! Klik hier voor de uitzending.

Aan Tafel!

Emina was te gast bij het RTV Utrecht radio-programma Aan Tafel en had een leuk gesprek met Conny Kraaijeveld over Keuken van Utrecht. Klik hier om het gesprek te beluisteren.

Aflevering 15 is nu te zien!

IJs van Merel! Honing met Albert! Advocaat van Tineke! Kip Quiet van Erik! Allemaal te zien in aflevering 15. Klik hier om te aflevering te zien.

Aflevering 14 is nu te zien!

In deze aflevering: peulvruchten bij een zelfoogsttuin in Groenekan, weidevogels in Kockengen, Klimaat slimme boeren in Kamerik en Open Tuinen Weekend in de Lopikerwaard. Klik hier voor de aflevering.

Midden in de nacht op staan…

…maar onze jonge Keuken van Utrecht-verslagggevers Matías en Siemen stonden met alle liefde om 07.30 op om met polderwachter Marcel op zoek te gaan naar weidevogels.

Aflevering 12 is nu te zien!

Deze week: Haantjesdag, boter maken, Klompenpad Kids, Mijn Boederijtje en kruidenthee. Klik hier om te aflevering te zien.

Taart?

Emina aan de slag in de Historische Moestuin Bartimeus voor haar aardbeienrabarberkersentaart (of was het kersenaardbeienrabarbertaart?).  Het resultaat is op 24 juni te zien…

Aflevering 11 is nu te zien!

Deze week: vieze en groene vingers bij De Wijkse Moestuin, Emina ‘helpt’ mee bij de Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut en eet radijsjes en drinkt koffie bij Stadsakkers Veenendaal en maakt een overheerlijk toetje: aardbeien-ricottamisu! Klik hier om aflevering 11 te bekijken.

Aflevering 10 is nu te zien!

Kersenmuseum? Eetbare Stad? Hete pepers? Likeur van Woerdense appels? Ja, allemaal uit onze provincie! Klik hier voor aflevering 10 van Keuken van Utrecht.

Emina bij UVandaag

Emina was weer stamgast bij UVandaag en vertelde over wat je moet eten als je niet mag eten tijdens de Ramadan…Klik hier voor de beelden.

Aflevering 9 is nu te zien!

Emina gaat aan de slag met asperges en rivierkreeft! En we brengen een bezoek aan boerderij Het Groote Riet waar boerin Chantal 20 schoolkinderen op bezoel krijgt. Klik hier om de aflevering te zien.

Aflevering 8 is nu te zien

Krekels zien en eten, historische moestuin en moestuin van de toekomst: allemaal te zien in aflevering 8 van Keuken van Utrecht! Klik hier voor de uitzending.

Aflevering 7 is nu te zien!

Kiwi met een paspoort, wildplukken, thee per post en rivierkreeft: allemaal te zien in de nieuwe aflevering van Keuken van Utrecht. Kik hier om de aflevering te bekijken.

Energy Power Krekels!

Emina ging op bezoek bij Folkert de Jong die druk bezig is met de landen om ons heen krekels te laten eten. Emina maakte een lekkere snack van gebakken krekels: Energy Power Ballen!

Je eigen moestuin maar geen vieze vingers?

Mijn Boederijtje uit Woudenberg heeft de oplossing daar voor : ga online tuinieren! Kijk naar Keuken van Utrecht op 22 mei naar RTV Utrecht of op deze website hoe je kunt online tuinieren. Onze cameraman is heel blij met deze Lees verder…

Aflevering 6 is nu te zien!

Asperges, groep 6 van de Holm en bier uit Veenendaal: Emina heeft deze week wéér een gevarieerde aflevering klaar staan van Keuken van Utrecht. Klik hier om te aflevering te bekijken.

Aflevering 5 is nu te zien!

Emina neemt je nog een keer naar de plekken waar ze de ingredienten heeft gehaald voor haar gerecht: snijbietsigaren met geitenkaas en peer. Klik hier om de aflevering te zien.

De Wortels van Oranje?

Vergeet de oranje tompoucen en oranjebitter! We gaan massaal aan de wortel, want die heeft de Nederlandse Oranje-historie! Emina vertelt hierover erover in UVandaag en maak heerlijke oranje-ballen en vloeibare salade (wortel gin-tonic 😏). Bekijk op de Kliekjes-pagina de uitzending Lees verder…

Aflevering 4 is nu te zien!

Eindelijk: Emina gaat koken. dat doet ze in theetuin De Winkel in Cothen. Ook maken we kennis met de 2 nieuwe (en jonge) verslaggevers van Keuken van Utrecht: Matías en Siemen. Klik hier om de aflevering te zien.

Het april-recept staat online.

Wil je graag ook snijbietsigaren met geitenkaas en peer maken. Vanaf nu kan het: op de recepten-pagina staat het volledige recept. Veel kookplezier!

Druk baasje…

‘s Ochtends nog aan het tv-koken in Cothen en ‘s middags op bezoek bij Evert Blaauwendraat van boerderij Boerderij De Wachteldonk in Renswoude. Waarover had ze het met Evert? Dat zie je op 22 april in het programma Keuken van Lees verder…

Eindelijk: Emina gaat koken

Emina druk in de weer in Theetuin De Winkel in Cothen voor de tv-opnamen van Keuken van Utrecht: snijbiet met geitenkaas en peer.

Fris en fruitig

Het is 07.30 en Emina zit al fris en fruitig achter de microfoon om de voice-overs voor aflevering 3 in te spreken. Na het uitje met de patrijzen om 04.15 is dit natuurlijk een eitje…

Aflevering 2 is nu te zien!

In deze aflevering: Emina gaat op stap met Walter Jaaltink en Maarten van Beek op zoek naar patrijzen in Odijk en Ahmed Eltayed uit Amersfoort laat met trots de broodvergister zien die brood omzet tot biogas waarmee men meteen kan Lees verder…

Op bezoek bij de commissaris van de Koning

Emina is op bezoek geweest bij de nieuwe commissaris van de Koning in Utrecht, Hans Oosters. In de strikvraag van Emina trapte hij niet in maar gelukkig weten we nu wel wat zijn favoriete eten is! Ze verblijdde de commissaris Lees verder…

Aflevering 1 nu te zien!

Bekijk nu aflevering 1 van Keuken van Utrecht met daarin mandenvlechter Jan Lakerveld uit Tienhoven-aan-de-Lek, boer Kees van Dijk van boerderij Hofstede Rhijnauwen uit Bunnik, dierenarts en onderzoeker Hilde Aardema van Dierengeneeskunde Universiteit Utrecht en de Groene Schuur uit Zeist. Lees verder…

Bloopers…altijd leuk!

Hoe moeilijk is het om een introductie-tekst op te nemen? Blijkbaar best wel bleek tijdens de tv-opnamen in Groenekan. Emina vergat haar tekst, de cameraman botste tegen de muur op, etc. Kijk voor de blooper-video op Kliekjes.

Emina aan tafel

Vanochtend stond Emina nog met haar neus boven de broodvergister in Amersfoort, ‘s middags zat ze Aan Tafel bij RTV Utrecht-collega Connie Kraaijeveld om te vertellen over haar programma Keuken van Utrecht.

Vooruit met de geit!

Emina was niet te stoppen tijdens de tv-opnamen bij de Geertjeshoeve: lammetjes! We laten 1 foto zien maar volgens ons heeft ze er ca. 30 genomen…

Opstaan met de patrijzen

Samen Walter en Maarten is Emina patrijzen gaan tellen in Odijk. Dat ze om 04.15 al haar bed uit moest, durfde de redactie pas op het allerlaatste moment tegen haar te zeggen…

De 4 magen van de koe

Emina wil alles weten dus ging ze eens langs bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Daar is sinds 2016 het Happy Healthy Cow project gaande. Een koe heeft 4 magen…maar hoe heten ze ook alweer?

Groentewinkel in je achtertuin

Emina is op bezoek geweest bij de Groene Schuur in Zeist, een duurzaam consumentencollectief dat biologische groenten inkoopt bij de boer en is opgezet door Gabrielle van Hoogstraten. Vers en heel lekker!

Onthulling!

De boodschappenmand is klaar: speciaal gemaakt door mandenvlechter Jan Lakerveld uit Tienhoven-aan-de-Lek. De vader van Jan was ook mandenvlechter; Zederik is sowieso een gebied waar vroeger de mandenvlechterij van groot belang was. Wij vinden het niet alleen heel speciaal en Lees verder…

Geen nood bij noodweer

Tijdens de televisie-opnnamen van Keuken van Utrecht heeft Emina de jongste molenaar van Nederland ontmoet: Rick Treur van Molen Maallust in Amerongen. Terwijl buiten het noodweer losbarstte, had Rick alles onder controle. Emina moest de tv-opnamen staken vanwege de harde Lees verder…

Uiers en tepels, in verschillende maten

Emina bracht een bezoek aan boerderij Hofstede Rhijnauwen in Bunnik van boer Kees van Dijk. Ze wilde eens weten: is dat melken nou moeilijk? Dat heeft ze geweten! Maar niet alleen dat: ze weet nu ook de verschillende maten uiers Lees verder…

Keuken van Utrecht-website is in de lucht!

Sinds 1 maart is de website van Keuken van Utrecht online. Hier vind je de komende dagen, weken en maanden alle nieuws, afleveringen, achter-de-schermenverslagen, live uitzendingen en nog veel meer van Keuken van Utrecht. Check dus regelmatig deze website!

De boodschappenmand

Binnenkort wordt-ie hier onthuld: de speciale boodschappenmand die Emina gaat gebruiken voor haar streekproducten. De mand wordt speciaal voor haar gemaakt door mandenvlechter Jan Lakerveld uit Tienhoven-aan-de-Lek (gemeente Vijfheerenlanden). (foto: Historische Vereniging Ameide Tienhoven)

Witlofsigaren?

Ja, inderdaad: witlofsigaren. Wat dat zijn? Kijk op 1 april naar RTV Utrecht en Emina legt het uit. We kunnen al een klein tipje van de sluier oplichten: het is heel lekker!

Te gast bij Omroep Max

Presntatrice Emina Zorlak was te gast bij Omroep Max in het programma Tijd voor Max om komen te vertellen over het programma Keuken van Utrecht. En passant maakte ze ook nog even een Pompoengnocchi met champignonsaus. Gelukkig had ze nog Lees verder…

Vanaf 1 april bij RTV Utrecht!

De maandagen zijn vanaf 1 april 2019 nooit meer hetzelfde: Keuken van Utrecht is dan op televisie! Volg wekelijks de avonturen van presentatrice Emina Zorlak op zoek naar de heerlijke streekproducten uit onze provincie om daar heerlijke maaltijd mee te Lees verder…