De deelnemers Local Food Experience: Horeca Editie

De Bakkert

De Bakkert is gek op echt brood en heeft een hekel aan toevoegingen. Brood heeft maar 3 ingrediënten nodig: water, graan en zout. En misschien nog wel belangrijker, veel tijd. Brood van de Bakkert doet er minimaal 24 uur over van meel naar oven.

Fungi Factory

Fungi Factory kweekt in Utrecht oesterzwammen op Utrechts koffiedik. Wil je als horeca-ondernemen graag verse, duurzame en lokaal gekweekte oesterzwammen op je menu hebben? Bezoek de FF op de LFE en bespreek samen de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie…

al Shahbaa

In 2016 kwamen Nidal Aswad en zijn familie op het erf van boer Ramon met de vraag of zij melk konden kopen. Zij komen uit de Syrische stad Aleppo en zijn gevlucht voor de oorlog en uiteindelijk terecht gekomen in Leusden. Anno 2022 leveren Ramon en Nidal hun Syrische grillkaas al meer dan op 20 locaties.

Boerderij Het Binnenveld

Door klimaatverandering en toenemend milieubewustzijn is er behoefte aan boeren die het anders doen. Het Binnenveld is zo’n boerenbedrijf: kleinschalig, duurzaam en met liefde voor dieren. Bij Binnenveld is alles puur natuur en dat proef je.

De Lokalist

De mooiste producten van ambachtelijke winkeliers en boeren in 1 bestelling bezorgd. Ontdek de online wereld van (lokale) winkeliers en boeren. Elke dag vers bereid. Online Prijs=Winkel Prijs. Services: Gratis bezorging, Eerlijke prijzen, Zelf bezorgmoment kiezen. Appeltje, eitje.

Buitengewone Varkens

Het idee achter Buitengewone Varkens is simpel: de varkens wroeten, scharrelen en luieren op akkers, in bossen en weilanden. Een verwend leven zoals de varkens verdienen, vindt Josse Haarhuis. “De combinatie van voer, frisse lucht en veel beweging zorgt voor een sublieme vleessmaak.”

Hommeles Bier

Gluiperd! Scharrelaar! Dorstvlegel! Kuitenbuijter! Nee, zo noemen Jos Eberson en zijn collega’s niet elkaar, wel hun bieren. Bier gebrouwen met hop uit hun eigen velden, wint Hommeles de ene na de andere prijs. Ga toch fietsen!

Bioboerderij Miltenburg

Dit is een melkveebedrijf waar de koeien biologisch gehouden worden en 100% biologisch gevoerd. Ze grazen in het weideseizoen op de gezonde bio weide waar geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Yvonne en Michiel maken van hun biologische melk diverse zuivelproducten, zoals: yoghurt in diverse smaken, drinkyoghurt, kefir en kaas.

De Pronckheer

Distillaten op maat, zoals jenevers, gins, vodka’s, volgens de wensen van hun afnemers, zo werkt distillerderij De Pronckheer. Met een eigen pure smaak, in speciale flessen, onder merk of onder private label.

De Bonte Parels

Hoe Utrechts wil je het hebben: de koeien van Christianne en Rutger Hennipman zien elke dag de Dom! Op hun biologische melkveehouderij in Westbroek houden ze 55 melkkoeien (met namen zoals Else, Trevor en Henk!) die vlees en kaas produceren voor horeca en consument.

Steve’z Perencider

Al 3 generaties lang teelt de familie Diks fruit, voornamelijk peren. Frank (2e generatie) wilde meer met de peren en dat resulteerde in 2017 met een heerlijke frisse perencider (perry), die in samenwerking met het Betuws Wijndomein wordt gemaakt. Proost!

Landgoed Zuylestein

Pompoenen, wortels, andijvie, sla, bonen, tijm, basilicum, koriander, kool, courgettes, Nieuw-Zeelandse spinazie, aardperen, palmkool, aardappelen… We nog wel even door gaan: zoveel soorten groenten worden er geteeld op Landgoed Zuylestein.

Biohof

Op zoek naar biologische eieren? Bezoek dan zeker de stand van de Biohof van Wim en Marja de Vries. Sinds 2004 is hun boerderij biologisch. Marja: ”En dat proef je ook”!

Leusdens Geitenlam

​Martijn de Kruijff wil lammeren een meerwaarde bieden aan de Nederlandse keuken. Door middel van samenwerkingen met de horeca en slagers wil hij de bekendheid van dit vlees vergroten. Hoe het vlees smaakt? Kom naar de stand en proef!

Boer Erik

Sinds de jaren 80 teelt Boer Erik op een duurzame manier appels en peren in de boomgaarden in Loenen aan de Vecht. Fruitsappen, fruitwijnen, appelmoes, appelstroop, appel-perenstroop, jam, stoofpeertjes in pot en stoofappels in pot, Erik heeft het. Oh, en er zijn ook nog aardbeien en kersen…

Hurly Burly

Kennis van marketing, PR, communicatie, concepting, branding, storytelling: als voedselproducent dien je ook van deze markten thuis te zijn. Maar wat als je dat niet bent? Dan bel je Jill natuurljk!

Nordkapp Coffee

Nordkapp Coffee is een ambachtelijke branderij in Utrecht. In 2001 ging oprichter Jasper Overdevest op expeditie met zijn Honda C90 brommer, van Utrecht naar de Noordkaap. Zijn koffie is net zo ondernemend!

Neder-Oudland Black Angus

Van een melkveebedrijf naar vleesveebedrijf: Gerline en Jochem deden dat en hebben nu 70 Black Angus koeien lopen in de uiterwaarden van de Hollandse IJssel. Zoek je côte de boeuf, entrecôte, burgers of bavette (om maar wat te noemen)? Gerline en Jochem Lekkerkerker hebben het.