Emina

Emina Zorlak (omschreven door Omroep Max en Sybrand Niessen als “de kracht achter de schermen van Kook mee met MAX“) is afgestudeerd mediawetenschapper. Als programmamaker is ze betrokken geweest bij de opstart van de foodzender 24Kitchen; ze heeft daar intern alle nationale programma’s mogen maken en heeft inhoudelijk de programma’s vormgegeven. Daarna is ze nooit meer opgehouden met het maken van kookprogramma’s (o.a. Koken met Van Boven) of andere culinaire uitingen, want ze is ook handmodel, ja echt waar, en kok bij Allerhande; kortom, Emina heeft ze zich sinds 2012 ontwikkeld tot culinaire duizendpoot; verslaggeving, regie, eindredactie, receptontwikkeling, kookdemonstraties, kookworkshops. Voor Omroep MAX heeft ze ondertussen al meer dan 300(!) recepten geschreven (Kook mee met MAX, Bak mee met MAX, Heel Holland Bakt).
Is er nog méér te vertellen over Emina? Jazeker, ze is óók nog Culinair Stamgast bij het programma UVandaag van RTV Utrecht.

Kortom, wij zijn héél blij dat deze bezige bij zich aan het programma Keuken van Utrecht heeft verbonden.
Alleen al om het gegeven dat Emina de redactie dagelijks met hele leuke culinaire feitjes verblijdt: “Wisten jullie dat basillicum de voorloper was van Tinder”?