Mei

In deze aflevering: Emina gaat aan de slag exotische ingredienten. In Amersfoort maakt ze een heerlijke aspergsesoep met rivierkreeft voor Andrea en haar vriendinnen Nahid en Dianne. En boerin Chantal krijgt 20 schoolkinderen op bezoek. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum 27 mei 2019.
In deze aflevering: Emina brengt een bezoek aan een krekelboer in Werkhoven en gaat op bezoek bij de Historische Moestuin in Doorn. Daarnaast maakt ze kennis met de hele kleine collega’s van een online-groetentuinman en ze maakt een snack met krekels. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 20 mei 2019.
In deze aflevering: wildplukken in Wijk bij Duurstede, ontmoet Emina een kiwi met een paspoort in Bunnik, kruidenthee in Baambrugge en rivierkreeft bereiden in Oudewater. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 13 mei 2019.
In deze aflevering: Het is aspergestijd en Emina gaat ze steken bij Wim Oskam in Werkhoven. Groep 6 van basisschool de Holm gaat eigen groente planten bij de Groene Belevenis en Emina gaat hen helpen. In Veenendaal is 2019 het Gilbertjaar en Emina gaat daar kijken of er nog wat leven in de brouwerij is. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 6 mei 2019.