Juni

In deze aflevering: voordat Emina gaat koken gaat ze eerst naar Cothen waar ze kersen gaat plukken met Leo Slootweg, want dan heeft ze alle ingrediënten voor haar aardbeienkersenrabarbertaart. Uitzenddatum: 24 juni 2019. Klik op bovenstaand beeld om de uitzending te bekijken.
In deze aflevering: Emina gaat naar Woudenberg voor de enige en echte Haantjesdag en proeft overheerlijke kaas en honing, kijkt ze hoe het er voor staat in de kruidenthee-tuin van Matthijs en Daan in Baambrugge maar ook gaat ze naar haar online moestuin van Mijn Boerderijtje in Woudenberg. Yara, Anouk en Isabel onderzoeken voor ons of het Klompenpad Kids Slagmaat écht voor kinderen is en Emina gaat naar Cothen om boter te maken bij kaasboerderij Brienenshof. Uitzenddatum: 17 juni 2019. Klik op bovenstaand beeld om te uitzending te bekijken.
In deze aflevering: Emina krijgt groene en vieze vingers bij de Wijkse Moestuin, ziet hoe fruitbedrijf Vernooy in Cothen maatregelen treft tegen vogels, weer en insecten en zoekt (en vindt!) rabarber bij de Stadsakkers in Veenendaal. Als klap op de vuurpijl maakt ze in anderhalve minuut een overheerlijk toetje! Uitzenddatum 10 juni 2019. Klik op bovenstaand beeld om te uitzending te bekijken.
In deze aflevering: Emina brengt een bezoek aan het Kersenmuseum in Cothen en komt erachter dat er zoiets als een Kersentaal echt bestaat en ontdekt een prachtige moestuin (met hete pepers!) van woongroep Ondertussen in Zeist. In Oudewater maken we kennis met het fenomeen De Eetbare Stad en gaat Emina naar de Streekmarkt in Woerden waar ze een heerlijke likeur proeft, gemaakt van appels uit de regio door een streekgenoot. Uitzenddatum 3 juni 2019. Klik op bovenstaand beeld om te uitzending te bekijken.