Juli

In deze aflevering: Emina gaat naar Werkhoven en Driebergen op zoek naar wilde bijen, ontdekt eierautomaten in Woudenberg, brengen we een bezoek aan de Parel van Oudewater en maakt Emina een overheerlijk advocaatje. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te bekijken. Uitzenddatum: 15 juli 2019.
In deze aflevering: Emina gaat ijs maken bij Merel in Werkhoven, proeft ze een beroemd lokaal product in Veenendaal, krijgt bijles van een imker in Woudenberg en bezoekt 25.000 kippen in Renswoude. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te bekijken. Uitzenddatum: 8 juli 2019.
In deze aflevering: Emina gaat naar het Open Tuinen Weekend in de Lopikerwaard, de jonge Keuken van Utrecht-verslaggevers Matías en Siemen gaan op zoek naar weidevogels met polderwachter Marcel Blekendaal, Henk-Jan Soede van Klimaatslim Boeren op Veen laat zien hoe bodemdaling in de weilanden va het Groene hart wordt tegengegaan en Miklós Kroeze van zelfoogsstuin Kansrijk helpt Emina met het vinden van peulvruchten. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te bekijken. Uitzenddatum: 1 juli 2019.