Augustus

In deze aflevering: Emina gaat asperges steken in Werkhoven, Groep 6 van een basisschool gaat eigen groente planten, Emina gaat ook naar boer Kees van Dijk van boerderij Hofstede Rhijnauwenen ze brengt een bezoek aan onderzoeker Hilde Aardema van Dierengeneeskunde Universiteit Utrecht die vertelt over het Happy Healthy Cow-project. Klik op het beeld om de aflevering te bekijken. Uitzenddatum: 26 augustus 2019.
In deze aflevering: Emina gaat op bezoek bij krekels en maakt daarvan een heerlijke snack, de jonge Keuken van Utrecht-verslaggevers Siemen en Matías gaan met polderwachter Marcel Blekendaal op pad langs de weilanden in Kockengen op zoek naar weidevogels en in Kamerik werken boeren om bodemdaling tegen te gaan. Klik op het beeld om de aflevering te bekijken. Uitzenddatum: 19 augustus 2019. 
Emina gaat wildplukken bij Natuurlijk Heel Leuk in Wijk bij Duurstede, ontmoet een kiwi met een paspoort bij Boerderij Slagmaat in Bunnik. Ook brengt Emina een bezoek aan boerderij De Wachteldonk van Evert Blaauwendraat, die gebruik maakt van een melkrobot. Yara, Anouk en Isabel onderzoeken voor ons of het Klompenpad Kids Slagmaat écht voor kinderen is. Klik op het beeld om de aflevering te bekijken. Uitzenddatum: 12 augustus 2019.
in de zomer laten we nog een keer enkele mooie initiatieven zien die onze provincie zo rijk maakt.  Emina brengt een bezoek aan het Kersenmuseum in Cothen en komt erachter dat er zoiets als een Kersentaal echt bestaat en ontdekt een prachtige moestuin (met hete pepers!) van woongroep Ondertussen in Zeist. In Oudewater maken we kennis met het fenomeen De Eetbare Stad en gaat Emina naar de Streekmarkt in Woerden waar ze een heerlijke likeur proeft, gemaakt van appels uit de regio door een streekgenoot. Klik op het beeld om de aflevering te bekijken. Uitzenddatum: 5 augustus 2019.