April

In deze aflevering zie je nog een keer waar Emina haar gerechten heeft gehaald om haar gerecht te maken: snijbietsigaren met geitenkaas en peer. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 29 april.
In deze aflevering: Emina gaat eindelijk aan de slag met het gerecht, snijbietsigaren met geitenkaas en peer. 2 jonge verslaggevers van Keuken van Utrecht, Matías en Siemen, gaan polstokslootje-springen met polderwachter Marcel Blekendaal. Emina brengt een bezoek aan boerderij De Wachteldonk van Evert Blaauwendraat. Klik op het bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 22 april.
In deze aflevering: We brengen een bezoek aan de Ploegdag in Leusden. In Vreeswijk is sinds kort de Ambachtsschool geopend waar leerlingen aan de herbouwde stadskraan gaan werken. Emina gaat naar het provinciehuis en maakt een snack met de commissaris van de koning in Utrecht Hans Oosters. En Emina bezoekt molen Maallust in Amerongen. Klik op het bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 15 april 2019
In deze aflevering: Emina gaat op stap met Walter Jaaltink en Maarten van Beek op zoek naar patrijzen in Odijk. Ahmed Eltayed uit Amersfoort laat de broodvergister zien en samen met Maike van der Maat van LEADER gaat Emina kijken bij boeren die speeddaten. Bij de geitenboerderij Geertjeshoeve haalt Emina geitenkaas voor haar gerecht. Klik op het bovenstaand beeld om de aflevering te zien.
In deze aflevering: mandenvlechter Jan Lakerveld uit Tienhoven-aan-de-Lek, boer Kees van Dijk van boerderij Hofstede Rhijnauwen uit Bunnik, dierenarts en onderzoeker Hilde Aardema van Dierengeneeskunde Universiteit Utrecht en de Groene Schuur uit Zeist. Uitzenddatum: 1 april 2019. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien.