Overzicht van alle afleveringen

In deze aflevering: wildplukken in Wijk bij Duurstede, ontmoet Emina een kiwi met een paspoort in Bunnik, kruidenthee in Baambrugge en rivierkreeft bereiden in Oudewater. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 13 mei 2019.
In deze aflevering: Het is aspergestijd en Emina gaat ze steken bij Wim Oskam in Werkhoven. Groep 6 van basisschool de Holm gaat eigen groente planten bij de Groene Belevenis en Emina gaat hen helpen. In Veenendaal is 2019 het Gilbertjaar en Emina gaat daar kijken of er nog wat leven in de brouwerij is. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 6 mei 2019.
In deze aflevering zie je nog een keer waar Emina haar gerechten heeft gehaald om haar gerecht te maken: snijbietsigaren met geitenkaas en peer. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 29 april.
In deze aflevering: Emina gaat eindelijk aan de slag met het gerecht, snijbietsigaren met geitenkaas en peer. Ze gaat koken in de keuken van theetuin De Winkel in Cothen, omgeven door alleen maar weilanden en sloten. Ook maken we kennis met de 2 jonge verslaggevers van Keuken van Utrecht, Matías en Siemen. Zij gaan in het programma dingen ondernemen die Emina niet durft, wil of kan. Zoals polstokslootje-springen met polderwachter Marcel Blekendaal. Emina brengt een bezoek aan boerderij De Wachteldonk van Evert Blaauwendraat, die gebruik maakt van een melkrobot. En dan de grote vraag: hoe gaan de gasten van de theetuin het gerecht van Emina vinden? Klik op het bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 22 april.
In deze aflevering: We brengen een bezoek aan de Ploegdag in Leusden waar man van het 1e uur Gijs Apeldoorn alles nauwlettend in de gaten houdt. In Vreeswijk is sinds kort de Ambachtsschool geopend waar leerlingen aan de herbouwde stadskraan gaan werken. Emina gaat naar het provinciehuis en maakt een snack met de commissaris van de koning in Utrecht Hans Oosters. Voor haar gerecht dat ze in de volgende aflevering gaat bereiden heeft ze meel en bloem nodig dus bezoekt Emina molen Maallust in Amerongen. Klik op het bovenstaand beeld om de aflevering te zien. Uitzenddatum: 15 april 2019
In deze aflevering: Emina gaat op stap met Walter Jaaltink en Maarten van Beek op zoek naar patrijzen in Odijk en Ahmed Eltayed uit Amersfoort laat met trots de broodvergister zien die brood omzet tot biogas waarmee men meteen kan koken. Samen met Maike van der Maat van LEADER gaat Emina kijken bij boeren die speeddaten. Bij de geitenboerderij Geertjeshoeve haalt Emina geitenkaas voor haar gerecht maar dan dient ze er wel wat voor terug te doen. Klik op het bovenstaand beeld om de aflevering te zien.
In deze aflevering: mandenvlechter Jan Lakerveld uit Tienhoven-aan-de-Lek, boer Kees van Dijk van boerderij Hofstede Rhijnauwen uit Bunnik, dierenarts en onderzoeker Hilde Aardema van Dierengeneeskunde Universiteit Utrecht en de Groene Schuur uit Zeist. Uitzenddatum: 1 april 2019. Klik op bovenstaand beeld om de aflevering te zien.